De grootste tafeltennisvereniging
van Schiedam en omstreken
Nermin Smajic brengt de partijen met moeite op gelijke hoogte
Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam voor de derde achtereenvolgende keer met 3-3 gelijk. Tegen Pecos uit Oegstgeest won Nermin Smajic zijn beide enkelspelen en zorgde Jochem de Hoop voor het derde Schiedamse punt. Jeroen Bastiaansen bleef met lege handen en Laurens van Raadshooven kwam niet in actie.

Kijk hier naar de video van deze wedstrijd:

In de openingswedstrijd liep Jeroen Bastiaansen tegen een regelmatige nederlaag op tegen Casper ter Lüün. Nermin Smajic won de eerste twee games afgetekend tegen Tony Nader, in de derde game zag hij Nader al snel uitlopen. In de vierde game wist Smajic alsnog de partijen op gelijke hoogte te brengen. Jochem de Hoop kwam de eerste game tegen René Waterreus op 8-5 voor, maar moest toestaan dat Waterreus alsnog de game binnensleepte. Hetzelfde beeld in de tweede game: ditmaal een 10-7 voorsprong, maar weer trok Waterreus aan het langste eind. In de derde game kwam De Hoop op 10-4 voor, Waterreus kwam weer terug, maar dit keer kon De Hoop de game binnenhalen. De vierde game ging nipt naar De Hoop waardoor een beslissende game nodig was. Deze game ging via een 9-5 tussenstand met 11-7 naar De Hoop, waardoor de thuisclub op een 2‑1 voorsprong kwam.

Na de onderbreking kon Jeroen Bastiaansen drie games goed aanhaken bij Tony Nader en kwam op een 2-1 voorsprong in games. Daarna stelde Nader orde op zaken en bracht de partijen op gelijke hoogte. Jochem de Hoop kon alleen in de tweede game goed partij bieden tegen Casper ter Lüün, maar hij wist zijn enige gamepoint niet te verzilveren. Hierdoor kwamen de bezoekers weer op voorsprong. In de slotwedstrijd stond Nermin Smajic voor de uitdaging om een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen ex-teamgenoot René Waterreus. In de eerste game verspeelde Smajic een 9-6 voorsprong door vijf punten op rij van Waterreus. Door winst in de tweede game kwam Smajic weer op gelijke hoogte, maar Waterreus kwam met ruime winst in de derde game weer op voorsprong. In de vierde game kwam Smajic via 8-4, 9-6 op 9-10 op matchpoint tegen. Hij werkte dit weg en dwong alsnog een vijfde game af. In die beslissende game, kwam Waterreus op 8-10 andermaal op matchpoint. Deze wist Smajic weer weg te werken en hij trok alsnog in de wedstrijd aan het langste eind. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-3.

Gedetailleerde uitslagen:
Jeroen Bastiaansen Casper ter Lüün 8-11 7-11 7-11 . . 0-1
Nermin Smajic Tony Nader 11-5 11-4 3-11 11-8 . 1-0
Jochem de Hoop René Waterreus 9-11 12-14 11-8 11-9 11-7 1-0
Jeroen Bastiaansen Tony Nader 11-8 9-11 12-10 3-11 3-11 0-1
Jochem de Hoop Casper ter Lüün 6-11 12-14 2-11 . . 0-1
Nerin Smajic René Waterreus 9-11 11-9 5-11 12-10 13-11 1-0
Totaal 3-3

Ruime overwinningreserves Scyedam
Het tweede herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam boekte afgelopen zaterdag een keurige 8-2 overwinning tegen de reserves van TTC Middelburg. Stephan Pieters en Mark Spaargaren wonnen allebei hun drie enkelspelen en zorgden in het dubbelspel voor het zevende punt voor de thuisclub. Paul de Graaf was minder op dreef en hij moest genoegen nemen met één winstpartij. Kees de Koning kwam zaterdag niet in actie.

Dames Scyedam zetten grote stap naar kampioenschap
Het damesteam van tafeltennisvereniging Scyedam behaalde afgelopen zaterdag een uitstekende 8-2 overwinning op DTV '84 uit Dalfsen. Door de winst staan de dames van Scyedam voor het eerst deze voorjaarscompetitie met nog één wedstrijd te spelen alleen aan kop in hun eerste divisie poule met drie punten voorsprong op concurrent Hilversum 2. Dit betekent dat zij in hun laatste wedstrijd nog acht punten moeten behalen voor het kampioenschap. De laatste wedstrijd staat gepland op 25 april en vindt plaats in Amsterdam tegen US 2. In de thuiswedstrijd won het Schiedamse team met 9‑1 van de reserves van US.
In de wedstrijd afgelopen zaterdag was er allerminst sprake van een gemakkelijke overwinning. Voor maar liefst zeven wedstrijden was het maximum aantal van vijf games nodig. Kelly van Zon won haar drie enkelspelen en had maar eenmaal de volle vijf games nodig. Charell Schoonbrood won ook drie keer en moest daarbij tweemaal tot de vijfde game wachten voor de winst. Patricia Smith ging driemaal tot het uiterste en was de enige die in haar laatste wedstrijd de tegenstandster moest feliciteren. Het tweede punt voor het team uit Dalfsen kwam tot stand in het dubbelspel via een 10-12 overwinning in de vijfde game. Daniëlle Maas en Sandra Meeuwsen kwamen niet in actie.

TTV Scyedam
Dr Kuyperlaan 4