naar boven
De grootste tafeltennisvereniging
van Schiedam en omstreken
Opzet herencompetitie ingrijpend gewijzigd

Afgelopen zaterdag is de najaarscompetitie gestart voor de tafeltennisteams van Scyedam met een uitwedstrijd. Voor de teams in de landelijke herencompetitie is de opzet ingrijpend gewijzigd: er wordt vier tegen vier gespeeld op twee tafels. Iedere speler speelt drie enkelspelen, dus zes enkelspelen per tafel en als laatste wedstrijd het dubbelspel. In het voorjaar heeft het eerste herenteam zich dankzij een prima tweede seizoenshelft gehandhaafd in de eerste divisie. Edwin ten Hoope viel halverwege het seizoen uit door ziekte, hierdoor zal hij voorlopig nog niet kunnen spelen. Tijdens het vorige seizoen heeft Gabriele Vicario het team versterkt en met 5 winstpartijen uit 8 wedstrijden leverde hij een belangrijke bijdrage aan de handhaving. Omdat dit seizoen met vier spelers wordt gespeeld is verdere uitbreiding gezocht. Deze is gevonden in Jamal Dennison uit Engeland, die hopelijk aanstaande zaterdag al kan meedoen.
Het tweede herenteam is in het voorjaar gepromoveerd in de hoofdklasse en keert daarom terug in de derde divisie. Omdat ook in de derde divisie de teams uit vier spelers bestaan, is Rob Hoogervorst bereid gevonden het team te versterken.
Zaterdag spelen het eerste en tweede herenteam en de zes jeugdteams van Scyedam een thuiswedstrijd.

Het eerste jeugdteam speelt de thuiswedstrijden net als heren 1 en 2 om 15.00 uur, de overige jeugdteams beginnen om 10.30 uur met hun thuiswedstrijden. De volgende wedstrijden staan op het programma:
Scyedam jeugd 1 - SVO 1 uit De Meern;
Scyedam jeugd 2 - Salamanders 1 uit Wateringen;
Scyedam jeugd 3 - Twenty-one Up 1 uit Rotterdam;
Scyedam jeugd 4 - Salamanders 3 uit Wateringen;
Scyedam jeugd 5 - Salamanders 5 uit Wateringen;
Scyedam jeugd 6 - Rijnsoever 10 uit Katwijk.

Het eerste jeugdteam komt wederom uit in landelijk C. Het team is flink gewijzigd: alleen Kay Sels maakte vorig seizoen al deel uit van dit team. Seppe Dijkstra en Onder Kondu zijn doorgeschoven uit het tweede team en verder is het team versterkt met Jarnelo Erich die overkomt van Twenty-one Up. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd in Alkmaar tegen PingPong Alkmaar 1 met 4-6 gewonnen.
Het tweede jeugdteam komt uit in de eerste klasse, in het team heeft Emir Ersoy de plaats ingenomen van de doorgeschoven spelers. Het team bestaat naast Emir uit Jason Brevé en Mucahid Yardimsever. De uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Vriendenschaar 2 in Gouda eindigde in een 5-5 gelijkspel.
Het derde team komt uit in de tweede klasse en bestaat uit Gaudi Kaersenhout, Eren Kondu, Ridvan Velic en Zejd Velic. De eerste wedstrijd eindigde zaterdag in een 5-5 gelijkspel in Hazerswoude Dorp tegen Avanti 2.
Team 4 komt uit in de derde klasse en bestaat uit Dean Hageraats, Nina de Jong, Steven de Jong en Kenai Scholtes. Afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd in Nieuwland tegen Tavernie 1 in een ruime 8-2 overwinning voor de thuisclub.
Team 5 komt uit in de vierde klasse, de spelers van dit team zijn Rozerin Altay, Farouq el Issati, Ian Quinlan en Niek Walda. De wedstrijd afgelopen zaterdag in Bleiswijk tegen Combat 1 eindigde in een 3-6 overwinning, dit omdat beide teams incompleet aantraden.
Team 6 komt uit in de jeugd starters duo competitie. Spelers van het team zijn Tu Bui, Ben Westerkamp en Uveys Yardimsever. Dit team won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn met 0¬-5 van ATTC EVO Tech-XL 5.

De wedstrijden van het eerste en tweede herenteam beginnen om 15.00 uur.
De volgende wedstrijden staan op het programma:
Scyedam 1 - Tempo-Team 3 uit Amsterdam;
Scyedam 2 - Het Markiezaat 2 uit Bergen op Zoom.

Het eerste herenteam van Scyedam bestaat uit Thomas Baart, Jamal Dennison, Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Gabriele Vicario. Afgelopen zaterdag verloor het team incompleet en met een invaller ruim met 9-4 van Wilvo/ttv Bergeijk. In die wedstrijd wonnen Gabriele en Thomas beiden tweemaal en bleef invaller Daniel Snoek met lege handen.
De spelers van tegenstander Tempo-Team 3 zijn Melanie Bierdrager, Maurice Lie, Theerakant Manyam, Jelle Rhee, Yuki Ueno, John Uyleman en Frank van der Wurff. Afgelopen zaterdag verloor dit team met 12-1 van het tweede team van Tempo-Team.

De spelers van het tweede herenteam zijn Rob Hoogendijk, Kees de Koning, Stephan Pieters Bart Platzbeecker en Daniel Snoek. Het team is na de terugkeer in de derde divisie afgelopen zaterdag gestart met een 8-5 nederlaag in Venray tegen Red Stars 3. In die wedstrijd wonnen Bart en Stephan allebei twee wedstrijden, Rob won eenmaal en Kees wist daar geen punten aan toe te voegen.
De spelers van tegenstander Markiezaat 2 zijn Arthur Dukker, Bob van Geffen, Tobias van Geffen, Jacco Schoone en Peter Stolk. Dit team won afgelopen zaterdag ruim de thuiswedstrijd met 11-2 van SVE 3.

Onze teams kunnen uw steun goed gebruiken. We roepen u dan ook op onze teams op zaterdag te komen steunen in onze sportaccommodatie Scyedam, Dr. Kuyperlaan 4 in Schiedam.


Contact

TTV Scyedam
Dr Kuyperlaan 4
3118 RR Schiedam

010-4730101
info@ttvscyedam.nl