naar boven
De grootste tafeltennisvereniging
van Schiedam en omstreken
Nermin Smajic neemt met de handhaving afscheid van de club

In de laatste wedstrijd in de degradatiepoule van de eerste divisie waren uiteindelijk de drie door de heren van Scyedam tegen SKF behaalde punten voldoende om op gelijke hoogte te eindigen met Avanti. Het team uit Hazerswoude won met slechts 4-3 van het al gedegradeerde SVE. De onderlinge wedstrijden tussen Scyedam en Avanti werden met 4-3 gewonnen door het Schiedamse team, waarmee een langer verblijf in de eerste divisie werd veiliggesteld.
Dit zal echter moeten zonder de inzet van Nermin Smajic. Gedurende vele jaren is Nermin voor Scyedam uitgekomen als speler, maar heeft hij ook als trainer zijn sporen verdiend, waarvoor de vereniging hem veel dank is verschuldigd. Enkele maanden geleden is Nermin verhuisd naar Bergen op Zoom, waardoor hij gezien de reisafstand nauwelijks mogelijkheid heeft om te trainen zeker ook gezien zijn drukke baan. Voorzitter Maurice Seijkens dankt Nermin dan ook hartelijk voor zijn jarenlange inzet voor de club, dit gecombineerd met zijn humor: we gaan Nermin enorm missen.

In de openingswedstrijd behaalde Thomas Baart een regelmatige overwinning op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood na een ruim verloren eerste game flinke tegenstand tegen Pieter van den Berg, maar meer dan eenmaal gamewinst leverde dit niet op. Nermin Smajic was gebrand op de winst tegen Dicky de Jong, na de verloren partij in de uitwedstrijd. Na de nipt gewonnen tweede game leken de kansen te keren en sleepte De Jong de derde game binnen. Smajic herpakte zich echter, won de vierde game en bracht daarmee de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking kwam Thomas Baart te kort tegen Pieter van den Berg waarmee de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. Nermin Smajic zette de thuisclub weer op voorsprong door winst in drie games op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood goede tegenstand tegen Dicky de Jong, maar kon niet voorkomen dat de partijen wederom op gelijke hoogte kwamen. In het afsluitende dubbelspel kwam het dubbel van Thomas Baart en Martijn van der Heide op een 0-2 achterstand in games. Zij lieten zich echter niet uit het veld slaan en wisten een beslissende vijfde game af te dwingen. Daarin trokken Pieter van den Berg en Dicky de Jong echter nipt aan het langste eind, waarmee alsnog de winst in de wedstrijd met 3-4 naar SKF ging.

Gedetailleerde uitslagen:

Spelers Scyedam:
A. Thomas Baart
B. Martijn van der Heide
C. Nermin Smajic

Spelers SVE:
X. Pieter van den Berg
Y. Erik Verzijl
Z. Dicky de Jong

Scyedam 1 - SVE 1
wie - wie # 1 # 2 # 3 # 4 # 5 eind
A - Y 11-5 11-8 11-9 - - 1-0
B - X 2-11 11-9 9-11 10-12 - 0-1
C - Z 11-7 16-14 8-11 11-7 - 1-0
A - X 4-11 9-11 3-11 - - 0-1
C - Y 11-7 11-8 11-8 - - 1-0
B - Z 8-11 10-12 7-11 - - 0-1
AB - XZ 9-11 9-11 11-9 11-4 9-11 0-1
Einduitslag 3-4


Reserves Scyedam degraderen naar promotieklasse

Het tweede herenteam van Scyedam verloor afgelopen zaterdag met 3-7 de laatste wedstrijd in hun derde divisie poule van ONI uit Wijchen. Grootste aandeel in de Schiedamse punten had Erik Kloppers die tweemaal won, het derde punt kwam van het bat van Stephan Pieters. Kees de Koning bleef met lege handen.
In de eindstand zijn de reserves van Scyedam met 30 punten op de vijfde plaats geƫindigd, waarmee het team is gedegradeerd naar de promotieklasse.

Contact

TTV Scyedam
Dr Kuyperlaan 4
3118 RR Schiedam

010-4730101
info@ttvscyedam.nl